Panouri Fotovoltaice
Initial panourile fotovoltaice au fost folosite pentru a asigura energia electrica acolo unde nu exista nici un alt mod de a o produce ...
Turbine Eoliene
Un sistem modern ce alimenteaza o locuinta folosind energie eoliana functioneaza dupa urmatorul principiu ...

.

Sisteme Hibrid

Sistem hibrid OFF-GRID - 5kw

1.Turbina eoliana cu ax orizontal SARA WH-2, cu 3 pale si diametrul de 3,8 m. Generatorul este trifazic cu magneti permanenti cu Neobiu si debiteaza 48 V trifazic. Porneste la o viteza a vintului de 3m/s.si se infrineaza pina la oprire in functie de setarile controlerului MPPT.la vitezele ale vintului mai mari de 15/ms.
2. Controlerul eolian TGWSR MPPT; Rectifica curentul produs de generatorul eolian de la 48 V trifazic la 48 VDc.In acelasi timp controleaza in limite foarte stricte incarcarea acumulatorilor, prevenind suprasarcinile.La viteze mai mari de 15 m/s, sau cind tensiunea in acumulatori ajunge la valoarea setata, sau cind intensitatea curentului atinge valoarea setata, controlerul infrineaza turbina pentru a evita supraturarea, prin descarcarea surplusului de nergie la un un grup de reziztente interne, cu racire fortata. Afiseaza pe un display LCD informatii despre starea bateriilor, incarcarea lor cit si functiile de stare. Permite setarea valorii de incarcare, chiar de la tensiunea de 15 V produsa de generatorul eolian.
3.Acumulatorii sint de tip stationar Wind Benefit (pentru aplicatii in solar si eolian) cu gel, deep cycle si capacitatea de 200 A.
4. Panourile fotovoltaice sint de tip policristalin SUNRY cu Ppic=250 Wsi au dimensiunile de 980 x 1760 mm, cu 6 diode de protectie (inpiedica descarcarea acumulatorilor pe timp de noapte)
5. Controller solar TGSM 3 KW ( 60 A ) tehnologie MPPT (ultima generatie) cu afisaj pe display LCD (tensiune panouri, current panouri, incarcare baterii, etc)
6. Invertor sinusoida pura Wind Benefit. Transforma tensiunea de 48 VDc din acumulatori in tensiune alternativa sinusoida pura 220 VAc/50 Kz. Optional: ATS (switch automat de cuplare la reta) in cazul epuizarii energiei din acumulatori
7. Stilp din OL d140mm x 4.5m din 2 =tronsoane cu flanse. Ancoraje din sufa multifilara de otel 8 mm; blocuri beton pentru ancoraje
8. Cadru panouri: - din cornier laminat 50x50 si Tv. rectangulara 50x50x2 ( sau Al pentru montaj pe sarpanta)
9. Cabluri Cupru litat cu sectiunea de 6, 10 si 16 mmp.; papuci si conectori

Sistemul s-a dovedit, in ultimii 2 ani, a fi solutia optima de alimentare a unei gospodarii.

Componenta sistem:

Turbina eoliana 2/2,5 KW / 48 VDc
Controler generator eolian 48 VActrif./48 VDc
Banc acumulatori specializati GEL, 2 x 4 buc 12 V/200 A
Panouri fotovoltaice SUNRY: 12 buc x 250 W
Controller solar MPPT TGSM 48V/60 A
Invertor Wind Benefit 4 KW – 48 VDc/220 VAc/50Hz sinus pur
Stilp 9 m cu ancoraje si blocuri de ancoraj
Structura cadru panouri 3 buc (4x2 m)
Cabluri si conexiuni electrice

Total instalare la CHEIE - 8710 euro

Mentenanta gratuita pe durata unui an.
Durata livrare, transport, montaj: 3 zile de la achitarea avansului in cuantum de 60%
Termenul este valabil in conditii meteo favorabile

.